تغذیه در بیماریها دکتر سیامک نورالهی متخصص طب اجتماعی
تغذیه درمانی MNT در بیماریهای مهم عبارتند از:
۱. بیماران روان: امگا ۳ و امگا ۶، ویتامین D، ویتامین B complex، فتوکمیکالها مثل چای سبز، فلاوینوئیدها مثل شکلات
۲. بیماریهای نورولوژی: کمبود مواد مغذی مثل کلسیم، ید، پروتئین، پروتئین، Vit B1,B3,B12، فسفر
۳. بیماریهای روماتیسمی: ویتامین D، امگا ۳، فلفل تند، رژیم ضد التهابی شامل ماهی، غلات کامل، لبنیات کم چرب، زنجبیل، زردچوبه
۴. کانسرها مثل آنتی اکسیدانها، سلنیوم، روی
۵. نفرولیتیازیس: محدودیت مصرف چای پررنگ، نمک، اگزالات، پورین
۶. بیماران دیالیزی: محدودیت مصرف لبنیات، سدیم، آب دریافتی، مصرف غذاهای پر پتاسیم و آلبومین
۷. آسم: سویا، امگا ۳ و امگا ۶، ویتامین D، منیزیم کافئین
۸. نارسایی قلبی: محدودیت نمک، کاهش مصرف الکل و کافئین، مصرف کوآنزیم Q10، امگا ۳، فولات، B12، B6، تیامین، ویتامین D
۹. فشارخون: کاهش مصرف نمک ، مصرف پتاسیم ، رژیم DASH
۱۰. بیماریهای ایسکمیک قلبی: رژیم DASH، جایگزینی اسید چرب اشباع با غیر اشباع، کلسترول کم، فیبر زیاد، آنتی اکسیدان C,E و بتاکاروتن، افزایش امگا ۳
۱۱. کم خونی فقر آهن: ویتامین c، گوشت قرمز ، ماهی، ماکیان
۱۲. اختلالات تیروئید: مصرف روی، ویتامین E,C,D، ید، سلنیوم، آهن، ویتامین A ،پرهیز از مواد گواتروژن مثل کلم، گلوتن، سویای فرآوری شده
۱۳. دیابت: مولتی ویتامین حاوی کروم، منیزیم، روی، ویتامین D، غلات کامل، فیبر، کاهش وزن، کم چرب
۱۴. آلرژی: پرهیز از غذاهای حساسیتزا مثل بادمجان، گوجه، موز، تمشک، توت فرنگی، سفیده تخم مرغ، افزودنیهای غذایی، شراب، سرکه، صدف
۱۵. بیماریهای کبدی: پرهیز از الکل و پروتئین گوشت، رژیم کم چرب و کم کالری، مصرف پروبیوتیک، مصرف پروتئین گیاهی و کازئین
۱۶. سلیاک: پرهیز از گلوتن مثل گندم، چاودار،رژیم حداقل لاکتوز و فروکتوز، مصرف آهن، ویتامین D، ذرت، سیب زمینی، برنج
۱۷. GER: غذای کم حجم با دفعات زیاد، پرهیز از سیگار، الکل، پرچاشنی و اسیدی، کافئین مصرف فیبر
۱۸. پوسیدگی دندان: پرهیز از مصرف مواد غذایی کاریوژن مثل کربوهیدراتها