دکتر سیامک نوراللهی متخصص طب پیشگیری و اجتماعی

وبلاگ آموزشی کلینیک طب پیشگیری مدرن

دکتر سیامک نوراللهی متخصص طب پیشگیری و اجتماعی

وبلاگ آموزشی کلینیک طب پیشگیری مدرن

مجله طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی(طب ریشه ای)

بایگانی

اکسیر سلامتی در طب مکمل

جمعه, ۱۰ آبان ۱۴۰۴، ۰۸:۰۵ ق.ظ

اکسیر سلامتی در تغذیه قلیایی:

درک تأثیر ادویه‌ها بر تعادل اسید و باز بدن می‌تواند مفید باشد. همانطور که قبلاً اشاره شد، این طبقه‌بندی بر اساس "اثر باقی‌مانده" (خاکستر) است که پس از متابولیسم (سوخت و ساز) ماده غذایی در بدن به جا می‌ماند، نه طعم خود ادویه.

 

در اینجا یک دسته‌بندی از ادویه‌های رایج بر این اساس آورده شده است:

 

ادویه‌ها و گیاهان قلیایی‌کننده

 

این ادویه‌ها به ایجاد یک محیط قلیایی‌تر در بدن کمک می‌کنند. معمولاً اکثر گیاهان و ادویه‌های تازه و خشک در این دسته قرار می‌گیرند.

 

· زنجبیل: یکی از قلیایی‌کننده‌ترین و ضدالتهابی‌ترین ادویه‌ها.

· سیر: یک قلیایی‌کننده قوی با خواص آنتی‌بیوتیکی طبیعی.

· فلفل قرمز (کاین) و پاپریکا: اگرچه طعم تندی دارند، اما در بدن اثر قلیایی می‌گذارند.

· دارچین: به تعادل قند خون کمک می‌کند و اثر قلیایی دارد.

· زردچوبه: ادویه‌ای بسیار قلیایی‌کننده و یک ضدالتهاب طبیعی فوق‌العاده.

· جعفری: بسیار قلیایی‌کننده و ادرارآور.

· ریحان و سایر سبزیجات معطر (نعنا، مریم‌گلی، رزماری، آویشن): همگی اثر قلیایی دارند.

· هل: به هضم غذا کمک می‌کند و قلیایی‌کننده است.

· زیره و گشنیز: هردو به هضم غذا کمک کرده و قلیایی هستند.

 

---

 

ادویه‌ها و چاشنی‌های اسیدی‌کننده

 

این موارد می‌توانند محیط بدن را به سمت اسیدی‌تر شدن سوق دهند. باید در مصرف آن‌ها تعادل را رعایت کرد.

 

· نمک سفید تصفیه‌شده (سدیم کلراید): از اسیدی‌کننده‌ترین موارد است. نمک دریا یا نمک هیمالیا گزینه‌های بهتری هستند اما باید به moderation مصرف شوند.

· سس سویا و سس ماهی: به دلیل نمک بالا و فرآیند تخمیر، اسیدی‌کننده هستند.

· سرکه سفید و سرکه مالت: بسیار اسیدی هستند. (نکته: سرکه سیب با وجود طعم اسیدی، در بدن اثر قلیایی دارد!).

· مایونز تجاری: معمولاً حاوی روغن‌های فرآوری‌شده، سرکه و شکر است.

· سس گوجه‌فرنگی و سس باربیکیو تجاری: اغلب حاوی قند افزوده و سرکه هستند.

· خردل زرد حاوی سرکه.

 

---

 

نکات کلیدی و جمع‌بندی

 

1. طعم ≠ اثر نهایی: این قانون بسیار مهم است. بسیاری از ادویه‌های تند یا ترش (مثل زنجبیل، لیمو، سرکه سیب) در نهایت در بدن یک اثر قلیایی ایجاد می‌کنند.

2. تمرکز بر غذاهای کامل: بهترین راه برای قلیایی کردن بدن، تمرکز بر مصرف زیاد میوه‌ها، سبزیجات و گیاهان است. ادویه‌ها نقش مکمل دارند و می‌توانند به غذاهای سالم، طعم بیافزایند.

3. مصرف متعادل: حتی ادویه‌های قلیایی‌کننده نیز باید به مقدار متعادل مصرف شوند.

4. مراقب چاشنی‌های آماده باشید: مشکل اصلی معمولاً خود ادویه‌های خالص نیستند، بلکه سس‌ها و چاشنی‌های آماده‌ای هستند که حاوی مقادیر زیاد قند، نمک تصفیه‌شده و سرکه هستند.

 

یک توصیه عملی:

سعی کنید از ادویه‌های قلیایی‌کننده مانندزردچوبه، زنجبیل، دارچین و سیر برای طعم‌دار کردن غذاهای خود استفاده کنید. این کار نه تنها به قلیایی‌تر شدن بدن کمک می‌کند، بلکه فواید سلامتی بی‌شماری نیز دارد. در مقابل، مصرف نمک تصفیه‌شده و سس‌های صنعتی را محدود کنید.

نظرات  (۱)

  • دنیای فایل
  • مفید و کاربردی بود🌹


    :::::::::
    به دنبال منبعی مطمئن برای دانلود فایل‌های آموزشی، دانشگاهی و کاربردی هستی؟
    در دنیای فایل، هزاران فایل آماده در دسته‌بندی‌های مختلف منتظر توست!
    📘 آموزش، تحقیق، مقاله، پاورپوینت، قالب وردپرس و صدها فایل دیگر — همه در یک‌جا.
    🕒 وقتت رو برای جست‌وجو تلف نکن؛ دنیای فایل، مسیر سریع یادگیری و پیشرفت توست.

    fd24.farsfile.ir
    fd24.farsfile.ir
    fd24.farsfile.ir
    fd24.farsfile.ir
    fd24.farsfile.ir

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی